ISP op de jaarlijkse Braderie in Schagen.

 

Schagen,á 06-08-2013.

 

Net als in 2012 was de aanwezigheid van het InformatieSteunPunt (ISP) op de jaarlijkse braderie die door de WVSchagen georganiseerd wordt, een succes om mensen te bereiken. Ook nu in anno 2013 heeft het ISP weer veel mensen kunnen en mogen bereiken. De veldmedewerker ISP in Schagen e.o./de Noordkop/NH + Texel en West-Friesland werd dit jaar 2013 ondersteund door Ton de Vries ISP voorzitter en a.i. co÷rdinator en haar stagiair Jeffrey Gazendam.

Vergeleken bij 2012 was het ISP nu in de gelukkige omstandigheid om de aanwezigheid op de braderie vanachter een heuse kraam de mensen op de braderie te woord te kunnen staan en van advies te dienen. De supermarktwinkelketen Vomar kon haar groene licht geven voor sponsoring van de kraam. De dank van het ISP is groot en gaat dan ook uit naar de directie van de supermarktwinkel keten Vomar om het ISP op deze manier te sponsoren.

15.00 uur was het gereed maken van de kraam aan de orde en het voelde als een warme deken voor de veldwerker in Schagen die geassisteerd werd door Ton en Jeffrey dat het anno 2013 mee doen aan de braderie vanachter een kraam dan toch gelukt was. Ton was als mede ondersteuning in leiding aanwezig met Coby en stagiair Jeffrey kon mensen informeren en folder materiaal uitdelen, waarna Ton en Coby de gesprekken overname wanneer die inhoudelijk werden. Ton was de folders (200) aan het vouwen, Jeffrey deelde de folders + ISP nieuwsbrieven uit en attendeerde de mensen op het ISP waarna Ton en Coby overname en aanvulde waar nodig was. Alle folders konden echt aan ge´nteresseerden uitgedeeld worden.

 

Ook in Schagen is het toch zo dat er mensen tussen wal en schip vallen en niet tot moeilijk te traceren zijn voor de reguliere hulpverlening in Schagen. Dit is weer het bewijs dat het ISP echt hard nodig is om coherentie te verlenen en in samenwerking tot een beter beleid in de hulpverlening te komen ook in Schagen. Coby hoopt dat de mensen waar zij mee gesproken heeft ook mogen komen met telefoon of mail voor verdere hulp en advies want ook deze mensen zijn zeker verder te helpen, ondanks dat de schapen afdwalen en mensenschuw dreigen te worden. Gelukkig zijn er mensen die hun huis openstellen voor de groep dak- en thuisloze ook in Schagen. Graag hoort Coby verder van deze mensen. De namen en adressen van de aanbieders voor onderdak zijn bij Coby bekend. Coby kon veel mensen bemoedigen en hoopt op respons.

We konden genieten van mooi weer en we hadden een mooie plaats die overbleef, nadat Coby met Marijn Doeleman (WVS) overeen gekomen was dat het ISP haar eerdere toegewezen plaats die beslist ook een goede plek was, maar met eigen tafels opgevuld zou worden, wij van het ISP toch een kraam konden hebben. Deze kraam was gereserveerd geweest maar bleef over en kon door het ISP bemand worden omdat Vomar garant stond voor betaling. (Zie boven).

Al met al kunnen wij van het ISP terug kijken op een zeer braderie Schagen 2013 en hopen dat het in 2014 weer te mogen en kunnen doen, waarbij het ISP weer mag hopen op de supermarktwinkelketen Vomar voor sponsoring. Het ISP komt zo nog en steeds beter op de kaart te staan in Schagen maar ook voor de hele regio rond Schagen. Het ISP is super van belang in Schagen het is een bindende en coherente samenwerkende factor dat samen bindt als een zuurdesem in Schagen. Tijdens de braderie mochten we ook veel toeristen uit Nederland en zelfs Duitsland onze informatie verstrekken. Dat was prachtig. Een goed resultaat om tevreden op terug te kijken.

 

Verslag: stagiair Jeffrey Gazendam geredigeerd door Coby Verbeek bc.