ISP NIEUWSBRIEF 17 maart 2014
Martien Luijcks kokkerelt bij een klant van het ISP in Heemskerk | foto: Hermine Smit

In deze nieuwsbrief
  • Werk
  • Vragen van de maand
  • Activiteiten ISP
  • Buurt
  • Wist je dat?
  • Eenzaamheid
  • Schulden
  • Diversen
Werk
Twaalf mensen een baan dankzij The Vintage Store
In Heemstede worden mensen met afstand tot het arbeidsproces in de gelegenheid gesteld op een prettige manier werkervaring op te doen. Dit kan leiden tot een loopbaan binnen of buiten The Vintage Store. Het bedrijf was in 2013 winnaar van Paswerk-prijs Sociaal Ondernemen.
Lees verder >>

Vragen van de maand
Slimme Remzi jarenlang als zwakzinnig gezien
Op 4 jarige leeftijd werd Remzi uit huis geplaatst. Tot zijn 16e levensjaar verbleef hij vervolgens tussen de zwakbegaafden, hoewel er telkens tekenen waren dat hij daar niet thuishoorde. De vrouw die het na jaren lukte hem daar weg te halen, kreeg ontslag.
Lees verder>>

Verwaarloosd kind beter af door nieuwe Jeugdzorg
Anne Ruth Leenman verwacht dat, ondanks de bezuinigingen, de nieuwe structuur binnen de nieuwe wet Jeugdzorg goed uitpakt voor de kinderen in de knel. Zo krijgt Haarlem vijf Centra voor Jeugd en Gezin.
Plak deze titel in google!

Activiteiten ISP
Wie ben ik - bijeenkomsten.
Haarlem: vrijdag 28 maart a.s. met als thema: Waarom gebeuren dingen en mogelijk met mij? in de gezellige huiskamer van de NVSH.
Midden Kennemerland: woensdag 2 april a.s "Wie ben ik en het voorjaar?" in de Evelaer te Heemskerk.
En: Amstelland: woensdag 9 april a.s. met het thema "Wie ben ik en het bestuur?" in de ontvangsthal van Alleman te Amstelveen.
Voor verslagen lees verder >>

Samenwerking vrijwilligers- en beroepsorganisaties
Het ISP in de persoon van Ton de Vries heeft bij de Commissie Samenleving van de Gemeente Haarlem tot 2 maal maal toe gepleit voor gelijkwaardige samenwerking tussen beroeps- en vrijwilligersorganisaties.
Lees verder >>

Buurt
Tekstwagens tegen woninginbraken redelijk succesvol
In de Haarlemmermeer is een week lang in 9 inbraakgevoelige wijken een tekstwagen rondgereden met de oproep "bel 112". In 7 van de wijken vond geen inbraak plaats, in Floriande (1x) en in Badhoevedorp oost (2x) wel.
Lees verder >>

Wist je dat?
Wij leven op een kantelpunt in onze geschiedenis
Volgens Jan Rotmans hoogleraar transitiekunde (leer der veranderingen) bevinden wij ons op een kantelpunt in de geschiedenis.We kunnen niet zo doorgaan, het roer moet om. U vindt hier 5 portretten van vernieuwende mensen.
Lees verder >>

Ouders van slim kind met autisme willen eigen school
Kinderen met autisme zijn op normale scholen snel over-prikkeld (stress) door de drukte om hen heen. Daarom willen ouders een eigen school waar duidelijke omgangsregels zijn en goede begeleiding.
Lees verder >>

Eenzaamheid
Duizenden mensen zitten onnodig thuis met een uitkering.
In de regio IJmond is men met een nieuwe methode begonnen om mensen in de bijstand aan het werk te helpen. Niet individueel via Reintegratiebureaus, maar volledig groepsgewijs. Groepjes van 15 werkzoekenden krijgen les en inzicht in hun CV en zoeken samen naar werk. Er zijn 30% meer mensen aan het werk gekomen dan normaal.
Lees verder >>

Schulden
Aginboeder en Schuldhulpmaatje
De organisatie Schudhulpmaatje staat mensen met schulden bij. De Organisatie hoopt ook met deurwaarders en Incassobureaus meer te overleggen en beter te kunnen samenwerken. Deurwaarder Aginboeder is daartoe bereid.
Lees verder >>

Diversen
Haarlemse Tony heeft wel honderd hulpverleners gehad
Hij stal een fiets en kwam via Halt bij vele hulpverleners. Het waren er wel 100. Liever had hij enkele vaste hulpverleners gehad. Toch heeft hij ook goede steun gehad. Nu wil hij het zelf redden als rapper.
Plak deze titel in google!

Als de kat van huis is
Waar blijft de huiskat als ie op pad gaat. Dat wilden wetenschappers van de BBC graag weten. 50 Katten uit het dorpje Shamley Green krijgen een camera mee, waarmee hun gewone en avontuurlijker trektochten goed in beeld komen.
Lees verder>>

Spreekuren ISP maart 2014

Op de ISP-spreekuren is iedereen met vragen of problemen welkom. U vindt er een luisterend oor, een goed advies, of directe onder-steuning. Ook op afspraak is iedereen welkom.
1. Haarlem Lange Herenvest 122, (Pletterij), 2011 BX Haarlem
werkdagen: 10.00 - 16.30 uur.
2. Amstelland vrijdag 21 maart. a.s van 14.00 tot 16,00 uur in de Buurtkamer Keizer Karelplein in het MOC Lindenlaan 75 Amstelveen.
3.Midden Kennemerland op donderdag 10 en 24 april. a.s. van 13.00-14.30 uur te Heemskerk in Wijkcentrum d’Evelaer; en van
15.00-16.30 uur te Beverwijk in Partycentrum Adrichem
Spreekuur Castricum op woensdag 30 april a.s. van 15.00-17.00 uur in Geesterhage.
4. Egyptisch Spreekuur op maandag 31 maart van 12-14 uur in de Meevaart Balistraat Amsterdam

Bezoekadres ISP
Lange Herenvest 122 (Pletterij)
2011 BX Haarlem
tel. 023 5342206
tel. 023 5402030
GSM: 0650486221 Martien
GSM: 0618193261 Ton
Heeft u schulden?
Last van dreigende deurwaarders, problemen met betalen?
Bel meteen: 023-5342206
Heeft u juridische vragen?
Bel 023-5342206 voor direct juridisch advies, elke werkdag van 10:00 tot 16.30 uur (lokaal tarief); ook bij noodgevallen;
Het ISP werkt ook samen met het Sociaal Juridisch Steunpunt!
Column

Hierbij dit jaar voor de 2e keer vindt u onze Nieuwsbrief weer.
Remzi als 4-jarige op school, het is een verhaal vol apekool, was tot zijn 16e zwaakbegaafd, maar bleek later ICT-begaafd.
De nieuwe wet Jeugdzorg, een goed begin, voor Haarlem met 5 maal Jeugd en Gezin. Autisme Kinderen normaal op school? Ouders prefereren een eigen school.
Nog steeds verschillende projecten, met voor de arbeidsmarkt effecten, die tot de banen moeten leiden, waarin vele mensen arbeiden.

Veel leesplezier.
Martien Luijcks, Elise van Lierop
David Simonse en Ton de Vries,


Meld je aan voor deze
ISP-Nieuwsbrief
klik hier


www.informatiesteunpunt.nl

Disclaimer

Afmelden voor ISP-Nieuwsbrief

Colofon
Dit is een uitgave van:
Stg InformatieSteunPunt
Postbus 475
2000 AL Haarlem